DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI
MASA ADALAH PEDANG
Hargailah masa yang ada utk dakkwah dan jihad fisabilillah...

InsyaAllah blog ini sebagai perkongsian ilmu bersama...
Selamatkan Palestin dengan tangan-tangan kita berjihad menentang Yahudi laknatullah.. Allahuakbar...!!!!

Sabda Rasulullah s.a.w.,

"Sungguh,jika ka'abah diruntuhkan batu demi batu, itu adalah masih ringan disisi ALLAH...berbanding ditumpahkan darah seorang ummat Islam".


Muslim...

Marilah kita sama2 doakan agar saudara seislam kita di filistin mendapat kemenangan,menegakkan agama Islam...jika berkesempatan..marilah sama2 berjuang...

dan tegakkan Khilafah...

sesungguhnya semua ummat Islam itu bersaudara...

DENGARKAN

PERPECAHAN UMMAT...

Monday, November 16, 2009 at 7:38 AMBACALAH DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI...

HARI INI JIKA KITA LIHAT, RENUNG, FIKIR, TENGOK, TATAP DAN DENGAN BERMACAM
REAKSI LAGI. SEMUANYA AKAN MENYESAKKAN KOTAK PEMIKIRAN KITA. HAL INI KERANA UMMAT ISLAM SEKARANG INI ASYIK DAN TERSANGAT HEBAT DUK BERGADUH SESAMA SENDIRI.

MAKA, YANG DUK BERGUMBIRA DAN SENYUM LEBAR KEPADA KITA SIAPA??? YAHUDI LAKNATULLAH DAN SEKUTUNYA. SEMUA INI ADALAH PERCATURAN YANG DIBUAT OLEH MEREKA. PENJAJAHAN MINDA DAN SERANGAN IDEALOGI DISERAPKAN KE DALAM DIRI UMMAT ISLAM AGAR BEPECAH-BELAH. BAERGADUH SESAMA SENDIRI.MENGATAKAN YANG ITU SALAH YANG ITU BETUL. SEMUANYA ADALAH SUATU YANG AMAT MERUGIKAN UMMAT ISLAM.

SEBAGAI CONTOH,PERGADUHAN ANTARA JEMAAH, PARTI POLITIK PAS,PKR,UMNO DAN LAIN-LAIN LAGI. TIDAK KETERLALUAN JUGA JIKA SAYA MENGATAKAN ANTARA FAHAMAN JUGA SEPERTI WAHABI(ASRI ZAINAL ABIDIN), SUNNI, SYIAH, SALAFI DAN BERBAGAI LAGI. KENAPA INI HARUS TERJADI??? HAL INI ADALAH KERANA TAHAP KEBODOHAN UMMAT ISLAM ITU SENDIRI. TIDAK BOLEH NAK DDISALAHKAN FAKTOR LAIN SEMATA-MATA.

KITA UMMAT ISLAM YANG PERLU LIHAT, TENGOK, RENUNG, TATAP DAN MENGERTI APA YANG SEPATUTNYA KITA LAKUKAN. BUKAN HANYA DENGAN DUK ASYIK BERGADUH SEMTA-MATA. BANYAK LAGI PERKARA YANG KITA PERLU LIHAT. UMMAT ISLAM PERLU BERSATU. KESATUAN AKAN MEMBENTUK PERPADUAN. BUKAN "1 MALAYSIA" (YANG DPERKANALKAN OLEH NAJIB TUN RAZAK), ITU YANG AKAN MEMBENTUK PERPADUAN. KENAPA??? KERANA ZAMAN RASULULLAH DAHULU KALA ORANG KAFIR BOLEH JUGA HORMAT. KERANA SISTEM ISLAM ITU SEMPURNA... ISLAM TU ADALAH DIEN...INDAH DAN SEMPURNA. AL-QURAN DAN SUNNAH CUKUP MEMBUKTIKAN.

NAMUN, HARI INI KITA KATA KITA IKUT SUNNAH. NAMUN, SEBENARNYA TIDAK...KENAPA??? ADAKAH SUNNAH RASULULLAH DAN AJARAN ISLAM KITA DUK BERGADUH SESAMA SENDIRI??? RASULULLAH AJAR BILA BERSELISIH PENDAPAT ADAKAH DENGAN CARA BERGADUH??? BUKAN...TAPI DENGAN MUSYAWARAH(SYURA). ITULAH ISLAM...SEDARLAH WAHAI 'ALIM ULAMA', DOKTOR-DOKTOR(PHD) YANG BIJAK PANDAI, USTAZ-USTAZ...

DAN ADAKAH DENGAN PERLU ADANYA TAULIAH UNTUK KITA BERDAKWAH??? RASULULLAH DULU JAIS KAH YANG BAGI TAULIAH??? HAL INI AMAT MENAKUTKAN SAYA, KERANA APA??? KERANA AKAN SEMAKIN BANYAK PERPECAHAN DAN PERGADUHAN ANTARA UMMAT ISLAM. TIDAK CUKUP DENGAN PERGADUHAN AHLI-AHLI PARTI POLITIK SAMA ADA PEMBANGKANG DAN PEMERINTAH. BAGI SAYA KEDUA-DUANYA MENGARUT KERANA BERKEPENTINGAN SENDIRI. JIKA PAS KATA MEMBAWA ISLAM, ADAKAH DENGAN SUMPAH SERANAH MEMBAWA ISLAM??? JIKA UMNO UNTUK MELAYU DAN ISLAM...ADAKAH DENGAN RASUAH DAN TIDAK MENGAMALKAN DENGAN CARA ORANG ISLAM YANG SEBENARNYA UNTUK MENERAJUI UMMAT??? TIDAK...HANYALAH DENGAN CARA RASULULLAH DAN PARA SAHABAT BAGINDA, BARULAH ISLAM AKAN BETUL-BETUL INDAH.

SAYA BUKAN NAK SALAHKAN JAIS ATAU JAKIM, APA YANG JAIS DAN JAKIM BUAT JIKA SAYA PERNAH KE SEBUAH RESTORAN MAKANAN JEPUN "SUSHI KING" , DI ALAMANDA...NAMUN, IANYA TIDAK HALAL{HARAM). DI NEGARA ISLAM MALAYSIA (DALAM PERLEMBAGAAN) , REALITINYA TIDAK. TIDAK USAHLAH DUK BERGADUH WAHAI UMMAT...BERSATU UNTUK MENCARI PENYELESAIAN ITULAH SEBAIK-BAIKNYA.

SAYA ADA TERBACA DALAM BLOG SAHABAT:

Al-Qaeda dakwa Syiah lebih bahaya

DUBAI: Seorang komander sebuah kumpulan berkaitan al-Qaeda memberi amaran kepada masyarakat Islam Sunnah bahawa golongan Syiah dan Iran adalah lebih ‘berbahaya’ ’kepada agama daripada Yahudi atau Kristian.

“Kami menyeru kepada seluruh negara supaya mempertahankan Sunnah dengan cara apa sekali pun, daripada bahaya Iran dan mereka yang mengikuti fahaman Syiah di rantau ini,” kata Mohammed bin Abdul Rahman al-Rashid daripada al-Qaeda di Semenanjung Arab, dalam rakaman suara yang disiarkan oleh kumpulan perisikan Amerika, SITE.

“Apakah anda tidak lihat dan dengar aspirasi puak Huthi di Yaman dan pencerobohan mereka terhadap Sunnah?”

Beliau merujuk kepada pemberontak Zaidi daripada golongan Syiah, yang setia kepada ketua mereka, Abdul-Malek al-Huthi, yang terjebak dalam peperangan dengan tentera Yaman yang diperintah Sunnah di utara negara berkenaan. - AFP.


PELIK... KENAPA PERISIK AMERIKA MENYEBARKAN RAKAMAN SUARA???
MEREKA ADALAH SANG KAFIR DURJANA...
MEREKA DARI KALANGAN YAHUDI LAKNATULLAH DAN KRISTIAN...

MEREKA JUGA DAHAGAKAN DARAH KITA...
MEREKA INTELLIGENT ANIMAL YANG KITA TIDAK PERLU PERCAYAI...
MEREKA MELETAKKAN KITA DALAM PENGELASAN HAIWAN...

SESUNGGUHNYA MEREKA HANYA INGIN MENJADIKAN KITA HAIWAN SEPERTI MEREKA...

LUPAKAH KITA...
DENGAN SEJARAH PERJUANGAN RASULULLAH S.A.W...
PARA SAHABAT...
DALAM JALAN DAKWAH UNTUK MENEGAKKAN ISLAM DAN KALIMAH TAUHID "LAILAHAILLALLAH".
HINGGAKAN KITA MASIH DAPAT MENGECAPI NIKMAT ISLAM DAN IMAN ITU...

LUPAKAH KITA...
SALAHUDDIN AL-AYUBI...(BERBANGSA KURDISH)
PERWIRA YANG MEMBAWA KEMBALI BAITUL MAQDIS KEMBALI KE TANGAN ISLAM...KEJAYAAAN INI BUKAN LAH ATAS NAMA SUNNAH...SYIAH...ATAU KHAWARIJ ATAU WAHABI ATAU APA-APA SAHAJA...NAMUN...
ISLAM ITU DISATUKAN ATAS SATU KALIMAH SAHAJA...

LAILAHAILLALLAH...

UMMAT ISLAM TIDAK KIRA SAMA ADA SYIAH, SUNNAH, KHAWARIJ, WAHABI, PARSI, ARAB, MELAYU, PAS, UMNO, ABIM DAN SEBAGINYA...
SEMUANYA BERSATU ATAS SATU KALIMAH SEMATA-MATA...KALIMAH TAUHID...
DAN KEYAKINAN KEPADA AL-QURAN DAN SUNNAH...
SERTA KEESAAN PADA ILAHI...CARILAH PERSAMAAN,
FAHAMILAH PERBEZAAN,
LALU TERBUKALAH JALAN DAKWAH,

UNTUK KITA TEGAKKAN KEBENARAN,

"BEKERJALAH KERANA ALLAH".


ABUJIHAD
PENGERUSI PRIHATIN MALAYSIA
abujihad87@gmail.com

0 comments

Post a Comment

Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com | Distributed by Sorpotel Recipe |